Deken Merkx en Kapelaan José schitteren in Marotte-commercial

Deken Rob Merkx en Kapelaan José Guerrero Hoyos schitteren in de nieuwste commercial van de Marotte Zitterd.

In de commercial wordt reclame gemaakt voor de seizoensopening van de Vastelaovend in Zitterd. Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd organiseert namelijk op 11 november De Alaaf-Trap.

Het evenement staat onder meer in het teken van de nieuwe Marottesjlager die op de Markt zal worden gekozen én het uitroepen van de 91ste stadsprins van Sittard. 

Wie die eer te beurt valt weet alleen Vorst Marot Joep Wijnands. Terwijl in de commercial Kapelaan José zijn kennis over de historie van Sittard bijspijkert, geeft Deken Merkx buiten de bloemetjes water.

Op dat moment krijgt de Deken telefoon van Vorst Marot Joep I. Kapelaan José ziet dat hij belt en weet niet hoe vlug hij de telefoon naar Deken Merkx moet brengen. Als Deken Merkx oppakt, vertelt Vorst Marot Joep I het heuglijke nieuws dat Sittard zich kan opmaken voor een nieuwe stadsprins.

Merkx feliciteert Vorst Marot en gaat samen met Kapelaan José naar binnen om het volk van Sittard te laten weten dat er een nieuwe stadsprins aankomt. Dat doen zij op geheel eigen wijze door witte rook te maken!

Bekijk hier de video:

Ander nieuws