‘t Kanón van ’t Balkón terug op de Markt in Sittard

De 21ste editie van ‘t Kanón van het Balkón keert weer terug op de historische Markt van Sittard. Op zaterdag 18 februari kunnen zo’n 12.000 mensen van 18 uur tot net na middernacht weer genieten van een groot ‘Vastelaovendsjpektakel’ met veel muziek en dans. De organisatie is in handen van Marotte Zitterd. Nieuw dit jaar is ook dat de bezoekers van het evenement entree betalen.

Marotte Zitterd is blij dat het evenement weer als vanouds plaats kan vinden. Joep Wijnands, voorzitter a.i. van Marotte Zitterd: “De Markt in Sittard is wat ons betreft de mooiste plek in de stad om samen met de inwoners van onze stad dit evenement te beleven. We kijken dan ook enorm uit naar een bomvolle Markt met mensen die volop genieten van een spectaculair evenement.”

Organisatie
De organisatie van het evenement is in handen van Marotte Zitterd. Zij zorgen onder andere voor een aantrekkelijk programma met veel bekende carnavalsartiesten. De gemeente Sittard-Geleen werkt mee aan het evenement door taken rondom veiligheid en facilitaire zaken op zich te nemen.

Wethouder Andries Houtakkers (Evenementen) “’t Kanón is één van de evenementen in onze stad met een regionale aantrekkingskracht. Voor veel carnavalsvierders in onze stad is dit evenement een vast onderdeel van hun programma. Voldoende reden om dit jaar enkele zaken op ons te nemen om te zorgen voor een spectaculaire terugkomst van het evenement.”

Voor het eerst in de geschiedenis is het noodzakelijk om entree te vragen voor ’t Kanón van ’t Balkón. De kosten voor het organiseren van evenementen zijn de laatste jaren enorm gestegen. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen betalen de bezoekers € 11,- entree.

Kaarten zijn vanaf 14 januari om 15.11 uur verkrijgbaar via www.kanonvanhetbalkon.nl of kunnen gekocht worden bij Music Machine, Paardestraat 11 in Sittard en bij alle winkels van Visit Zuid Limburg – in Sittard gelegen op de Rosmolenstraat 2 in het Kritzraedthuis. Wees er snel bij want op is op!

Harry Horn, Marotte Zitterd: “Het programma gaat van start met Wir Sind Spitze en Big Benny. We hebben ook namen als onder meer Beppie Kraft, Erwin en John Tana weten te strikken voor deze editie. Bovendien zal Trööt in de Gööt voor de allerlaatste keer het grote podium bestieren. Ook Spik en Span, Bjorn en Mieke, Shakin DJ’s, Frans Theunisz, De Geliënde, Cyrille Niël, Sjpringlaevend en Henk & Ton zullen de revue passeren.”

Ander nieuws