In Memoriam: Harrie Bronneberg (86)

Het droeve nieuws heeft ons bereikt dat oud Stadsprins en Ridder in de Orde van de Pappegey Harrie Bronneberg afgelopen woensdag is overleden.

Met zijn sterven verliest Sittard een echte ‘Zitterder’

Als ‘Sjteivigger sjnaak’ was hij gezegend met een mooi gevoel voor humor en menig Sittardenaar is door hem op een nette manier bij de neus genomen. Hij vond het fijn om met andere Sittardenaren eens goed te ‘sjlachte’ of uitgebreid te praten over van alles en nog wat. Zijn liefde voor Sittard en zijn talenten waren in 1965 de reden dat toenmalige Vorst Marot Wil Heuts hem uitgeroepen heeft tot Stadsprins Harie II. Echter nog voordat hij prins werd heeft Harrie eerst nog een buut gehouden.

Ook na zijn prinsschap heeft Harrie nog veel voor De Marotte betekend; hij is 50 jaar betrokken geweest als tekstschrijver en ‘foto bewerker’ bij de Pappegey. Hij was een gerespecteerd lid van de redactie en als Harrie sprak dan hing iedereen aan zijn lippen. Men deed nooit tevergeefs een beroep op Harrie en toen bij het 9×11 jarig jubileum van De Marotte en revue op de planken gebracht moest worden was Harrie van de partij. Jarenlang heeft hij teksten geschreven voor de revue’s en stond hij op de planken. Hoewel Harrie nooit lid is geweest van de Auwt Prinse herinnert iedereen zich nog de aankondiging van de Grosse Nómmer die Harrie vaak heeft ingesproken. Voor zijn verdiensten voor Sittard is Harrie menigmaal onderscheiden.

Voor zijn verdiensten voor de Sittardse vastelaovend is Harrie in 1990 benoemd tot Ridder in de Orde van de Pappegey.

Harrie, we zullen jouw mooi gevoel voor humor missen.

Ander nieuws