De Marotte Zitterd verplaatst prinsuitroeping onder voorbehoud

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft besloten om de prinsuitroeping onder voorbehoud te verplaatsen naar 22 januari.

Na afloop van de coronapersconferentie van 14 januari zal definitief een knoop worden doorgehakt over de uitroeping. De keuze die hierin wordt gemaakt, heeft alles te maken met de dan ingaande coronamaatregelen. Indien de huidige maatregelen worden verlengd of strenger worden, zal Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd geen nieuwe prins uitroepen voor het seizoen 2021-2022.

Reden van dit late besluit is dat de huidige formatie van De Marotte Zitterd vooral wil kijken naar wat wél kan. Zodra de regering besluit te versoepelen, overweegt de stadscarnavalsvereniging om de aanstaande hoogheid uit te roepen, mits een waardig restant van het seizoen realistisch is.

Echter zal De Marotte Zitterd ook met de meest strenge beperkingen omtrent het coronavirus de Vastelaovend naar de mensen toe proberen te brengen. Hoewel alternatieve acties nooit op kunnen tegen de Zittesje Vastelaovend in optima forma, grijpen we de mogelijkheden die er wel zijn aan om het publiek enigszins in ‘Vastelaovesbehoefte’ te voorzien.

Na afloop van de coronapersconferentie van 14 januari communiceert De Marotte Zitterd meer over het vervolg van het seizoen 2021-2022.

Ander nieuws

Gerelateerde berichten