Dit is het jubelthema van 13 x 11 jaar De Marotte Zitterd

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft dinsdag tijdens Sint Joep Markt het thema van het 13 x 11 jarig jubileum onthuld: Plök de Daag

Dat gebeurde middels een presentatie in de Erfgoedzaal van De Domijnen aan de Kapittelstraat.

Vorst Marot Joep I opende de presentatie met een welkomstwoord, waarna er met Peet van Erp werd teruggekeken naar eerdere jubilea. Na een terugblik werd het tijd om vooruit te kijken en onthulde ontwerper Marc Webers het thema het 13×11-jarig jubileum.

“Het logo is opgebouwd in twee lagen”, begint Webers met de uitleg van zijn visie. “De eerste laag is perspectief van veraf. Hierin zien we een paardenbloem, die staat voor het thema: Plök de daag. Want natuur leeft bij de dag en kijkt niet naar het verleden of richting de toekomst.”

“In de tweede laag, als we een blik van korter bij nemen, zien we dat het jubellogo één en al Vastelaovend is. De stengel van de paardenbloem blijkt een veer op de Marottesteek van de Vorst. Gecentraliseerd in het logo zien we goud klavertje vier in een blauw rondje. Het gestyleerde symbool van de acht slangenkoppen, oftewel: het wapen van Sittard. Vanuit dit centrum, dat staat voor Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, zien we de verbindingen met andere verenigingen in de buurt. Deze vormen een lach en een traan: het symbool van Vastelaovend. Maar ook verbindingen verder weg. Zoals het gebaande gouden pad dat leidt naar een rood-wit rondje. Dit staat voor de Grosse Kölner, waar de Marotte Zitterd nagenoeg 75 jaar een vriendschappelijke band mee heeft. Bovendien zien we dat Keulen in het logo iets lager en rechts ligt van Sittard, wat overeen komt met de geografische ligging van de twee steden.”

De confetti maakt het geheel speels en verstrekt het gevoel van leven bij de dag: Plök de Daag!

Bekijk hieronder mee naar de onthulling van het logo:

Ander nieuws