Ruud Rousseau 90ste stadsprins De Marotte Zitterd

Zaterdagavond werd rond 21:11 uur de naam van de 28-jarige Sittardenaar door Vorst Jan voorgelezen van het Tillegram van de Pappegey. De massaal aanwezige bezoekers van de Alaaf-trap op de Markt ontvingen het nieuws met een daverend applaus.

De aanstaande hoogheid zal onder de naam van Stadsprins Ruud II regeren over het Marotteriek.

Rousseau is als zoon van Paul en Monique een geboren en getogen Sittardenaar. Zijn kindertijd bracht hij door op de Petrusschool om vervolgens de stap te maken naar het Trevianum. Met een havo-diploma op zak koos hij ervoor om de bachelors Technisch bedrijfskunde en People & Business Management te volgen. Na deze succesvol te hebben afgerond is hij momenteel werkzaam als credit-controller bij chemiebedrijf BRB in Ittervoort. Daarnaast springt hij af en toe bij in de chocoladezaak van zijn oom.

In zijn vrije tijd is de aanstaande hoogheid muzikaal betrokken in Sittard. Zo is hij lid geweest van de Sint Joep Harmonie en Kannonehel. Momenteel is de aanstaande hoogheid actief bij Trumke & Tröötje en Zithaler.

Rousseau is iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en dan zeker voor de buurt Rijksweg Zuid, waar hij meebouwt aan de optochtwagen. Waar het hart van Rousseau ook sneller van gaat kloppen is zijn geliefde Fortuna Sittard. Er gaat geen thuiswedstrijd aan hem voorbij en hij is zelfs regelmatig in het uitvak present om de
geelgroenen aan te moedigen.

Rousseau wordt tijdens de Plök & Vaerezitting op 7 januari officieel geïnstalleerd als 90ste stadsprins van De Marotte Zitterd.
ruud

Ander nieuws

Gerelateerde berichten