Dit is de nieuwe opzet van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer

Het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer (ZVK) van De Marotte Zitterd krijgt een nieuwe opzet. Dat heeft de muziekcommissie vrijdagavond bekend gemaakt tijdens een informatiebijeenkomst voor de deelnemers.

Een van de grootste veranderingen is de verplaatsing van het evenement, want de liedjeswedstrijd zal niet meer tegelijkertijd met het Sint Rosa Festival plaatsvinden. “We hebben afgelopen editie moeten concluderen dat het ZVK en het Sint Rosa Festival van vandaag de dag geen goede match meer zijn”, laat Marc Verblakt van de muziekcommissie weten. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een ander moment.”

Dat moment staat nu ingepland op zaterdag 23 september. Daar zullen de tien deelnemende liedjes ten gehore worden gebracht. “En daar krijgen we te maken met nog een grote verandering, want we gaan het ZVK die avond live uitzenden”, gaat Verblakt verder. Doel is om de liedjeswedstrijd op 23 september in de Sittardse cafés live uit te zenden, waar het publiek ook nog eens op digitale wijze een stem kan uitbrengen op de favoriet.

Dat wil echter niet zeggen dat het ZVK zonder publiek wordt afgewerkt. Elke artiest krijgt de mogelijkheid om tien fans mee te nemen naar de liedjeswedstrijd, die zal plaatsvinden bij Scala aan Wolf en Hertzdahlstraat in de Ligne. Deze fans krijgen aparte stembiljetten. Zij mogen op iedereen stemmen behalve op de artiest die zij zelf supporteren.

Aan het einde van deze avond wordt de top drie bekend gemaakt. De drie beste liedjes gaan de studio in en krijgen een professionele opname. Daarmee start de campagne richting het openingsevenement De Alaaf-trap. Daar zal op 11 november het volk wederom een stem kunnen uitbrengen en de Marottesjlager 2024 kiezen.

Bekijk hier de tv-reportage van Marotte TV over de nieuwe opzet van het ZVK:

Ander nieuws