Marotte Zitterd trapt nieuw seizoen af met nieuwe stadsprins én Marottesjlager 2024

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd organiseert op zaterdag 11 november de tweede editie van de Alaaf-trap. Een evenement waar heel Sittard vol spanning afwacht wie als 91ste stadsprins wordt uitgeroepen.

De spanning blijft ook na die onthulling aanhouden, want dan wordt bekend welk liedje tot Marottesjlager 2024 wordt verkozen en wie er dus aan de haal gaat met de befaamde Thei Hunnekens Trofee. Die keuze ligt volledig in handen van het volk. Iedereen kan namelijk live op de Markt – via de app van Radio Nónnevot – zijn of haar voorkeur aangeven.

Voorafgaand aan de uitroeping wordt de nieuwe stadsprins in een indrukwekkende stoet vanuit de Stationsdwarsstraat naar de Markt gebracht. Dat gebeurt middels een tien meterlange trailer met daarop enkel de prins onherkenbaar op zijn troon. De stoet zal worden begeleid door de ‘perpluuvereiniginge’ (Marotte Zitterd, Auw Prinse, Senaat en
Optoch Kommitee Zitterd) en wordt muzikaal ondersteund door de Sint Joep Harmonie.

Als de stoet is aangekomen op de Markt zal er nadrukkelijk interactie worden gezocht met de bezoekers op de Markt. Dit middels grote led-schermen en een enthousiasmerende spreekstalmeester. Daarnaast zullen de led-schermen worden ingezet om hints weer te geven over onze 91ste stadsprins.

De Alaaf-trap dient als een evenement voor alle carnavalsvierders van Sittard. Zo zullen diverse artiesten van de bovenste Vastelaovesplank het podium beklimmen. Denk hierbij aan artiesten als LVK-winnaars Pruuf Mar, Hoondervel en Bjorn en Mieke.

Het avondprogramma start zaterdag 11 november om 19:30 uur en is naar verwachting rond 22:00 uur afgelopen.

Ander nieuws