Succesvolle Plök & Vaerezitting

De Marotte Zitterd kijkt terug op een geslaagde Plök & Vaerezitting. Zaterdagavond werden in het Forum aan de Engelenkampstraat zo’n 400 mensen getrakteerd op een avondvullend programma.

Na de welkomstwoorden van ceremoniemeester Maurice Indemans en Vorst Marot Jan I werd het Tillegram van de Pappegey voorgelezen om de nieuwe Ridder uit te roepen. De Ridderorde 2023 ging naar Peet van Erp, voor zijn jarenlange verdiensten aan de Zittesje Vastelaovend.

Hierna maakte De Marotte Zitterd plaats op de bühne voor de Auwt Prinse. Zij trakteerden het massaal aanwezige publiek op een wervelende Grosse Nómmer, die in het teken stond van de vooravond van de installatie van Joep Wijnands als nieuwe Vorst Marot. De Auwt Prinse konden na afloop rekenen op een staande ovatie.

Nadat ruim een uur de lach door de zaal bulderde, werd het tijd voor de installatie van de nieuwe hoogheid, de 90ste stadsprins van Sittard: Ruud II. Toen hij in vol ornaat op de bühne stond, wist hij een indrukwekkende proclamatie – rechtstreeks vanuit het hart – te presenteren, met een lach en een traan.

Ander nieuws