Strijd om Zittesj Vastelaovesleidjes Kónkoer barst deze maand los

De strijd om het Zittesj Vastelaovesleidjes Kónkoer (ZVK) barst deze maand los. Tien liedjes nemen het zaterdag 23 september tegen elkaar op in Scala aan de Wolf en Hertzdahlstraat in de Ligne.

Vanuit daar wordt het ZVK Live opgenomen en uitgezonden in Zittesje Vastelaoveskefeekes als Schtad Zitterd, ’t Sjterfhoes en Dwaesj.

De uitzending start om 21:00 uur en voor mensen die niet in de mogelijkheid zijn om naar de Sittardse cafés te komen, publiceren De Marotte Zitterd in de week van het evenement een weblink, zodat iedereen mee kan kijken naar de nieuwe opzet van het ZVK.

Door het nieuwe concept is ook een nieuwe jurycategorie geboren: de fanjury. Elke artiest mag tien fans meenemen naar Scala. Zij krijgen per steunende artiest een apart stembiljet, waarmee de aanhang niet op de eigen artiest mag stemmen. De overige jurycategorieën zijn de gebruikelijke Vastelaovesjury, de Vakjury en het Volk van Zitterd.

Laatstgenoemde categorie kan vanuit de Sittardse cafés of waar dan ook zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete liedje. Stemmen kan echter alleen via de app van Radio Nónnevot, nadat de tien liedjes de revue hebben gepasseerd tijdens de uitzending.

Daarna worden de stemmen geteld en de top drie bekend gemaakt. Deze drie liedjes gaan met elkaar de strijd aan om de Thei Hunnekens Trofee. De top drie gaat dan de studio in en krijgt een professionele opname. Daarmee start de campagne richting het openingsevenement De Alaaf-trap. Daar gaat op 11 november het volk wederom via Radio Nónnevot een stem uitbrengen en wordt de Marottesjlager 2024 gekozen.

Bovendien zijn er drie nieuwe prijzen te verdelen. Tijdens de uitzending van 23 september worden voor het eerst de prijzen ‘Bèste nujkómmer’ voor liedjesschrijvers en uitvoerenden en de prijs ‘Meis Zittesj elemènt’ uitgereikt. Naar verwachting duurt de Live-uitzending van 21:00 tot 23:00 uur.

* Let op! Alleen fans die als aanhang gelden van artiesten krijgen een entreebewijs voor het ZVK bij Scala.

Ander nieuws

Gerelateerde berichten