Optochhal is nieuwe locatie Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer

De Optochhal in Sittard wordt het nieuwe decor van de halve finale van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer 2024. Hier wordt op zaterdag 28 september onder meer bekend welke drie finalisten doorgaan naar de Alaaf-trap in de strijd om de Marotte Jubileumsjlager.

In de Optochhal zal ook voor het eerst een cover-categorie onderdeel zijn van de liedjeswedstrijd in Sittard. Dit is een aparte categorie en strijd niet mee voor de Thei Hunnekes Troffee. In deze categorie componeer je geen nieuwe muziek maar bewerk/vertaal je de tekst naar het Zittesj.

Inschrijven voor beide categorieën is nog steeds mogelijk, maar let op want de inschrijftermijn sluit dit weekend. Inschrijven kan door te klikken op deze link: Inschrijving ZVK geopend, ook nieuwe categorie toegevoegd aan liedjeswedstrijd.

Speciaal voor alle deelnemers is er op vrijdag 7 juni een informatiedag. Die zal plaatsvinden om 19:30 uur bij Schtad Zitterd aan de Markt in Sittard. Tijdens deze informatieavond wordt ook de startvolgorde van het ZVK bekendgemaakt.

Ander nieuws