Plök en Vaere-zitting

Het nieuwe motto van de Marotte Zitterd luidt ‘Door en Veur ’t Volk van Zitterd.’ En die leus is ook toegepast als het gaat om de kaartverkoop van de Plök en Vaere-zitting. De Vastelaovesvierder krijgt namelijk voorrang op de ‘luuj mit mötsje’.

Vanuit het Forum in Sittard organiseert de Marotte Zitterd een geplaceerd evenement. Gezien de huidige coronamaatregelen worden maximaal 100 bezoekers toegelaten. Om iedereen gelijke kansen te bieden om (maximaal twee) kaarten te kopen, vraagt de stadscarnavalsvereniging geïnteresseerden om een mail te sturen naar zitting@marotte.nl. Daarin moet men voor- en achternaam, volledig adres en mobiel telefoonnummer achterlaten. Inschrijven is mogelijk tot 12 februari 23.11 uur.

Tijdens deze zitting wordt aftredend hoogheid Thierry I geplukt en treedt hij vervolgens toe tot de Auw Prinse Zitterd. Daartussenin kan Vastelaovendvierend Zitterd genieten van de Grosse Nommer. Ook zullen artiesten van eigen bodem hun opwachting maken op het podium.

Tijdens de Plök en Vaere-zitting wordt tevens de nieuwe Ridder in de Orde van de Pappegey van het telegram voorgelezen door Vorst Marot Jan Janssen en wordt voormalig Vorst Marot Frits van Beek geïnstalleerd tot grootvorst.

Bovendien wordt er een livestream verzorgd zodat ook mensen die buiten de boot vallen vanuit thuis (of hun favoriete café) kunnen meegenieten van dit evenement.

Ander nieuws

Gerelateerde berichten