De Marotte Zitterd krijgt nieuwe Vorst Marot

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd krijgt een nieuwe Vorst Marot. Jan Janssen doet een stapje terug en geeft de scepter over. Zijn opvolger wordt zaterdag tijdens de Alaaf-trap bekend gemaakt.

Hiermee komt er een einde aan het vorstentijdperk van Janssen, die in 2019 in tijden van crisis de sprong in het
diepe waagde.

Na jaren van conflicten tussen De Marotte Zitterd en haar perpluu-verenigingen (Optoch Kommitee Zitterd, De Auw Prinse Zitterd en de Senaat) wist hij het tij in 2020 dan toch te keren en zorgde hij er met de nodige hulp voor dat de diepe en jarenlange carnavalscrisis werd bezworen.

“Toen ik in november 2019 de uitdaging aanging als Vorst Marot, wist ik dat me een enorme klus te wachten stond”, zegt Janssen. “Achteraf gezien was die uitdaging groter dan mijn verwachtingen. Des te meer ben ik nu trots en opgetogen dat op dit moment de asgrijze wolken boven het Marotteriek zijn verdwenen.”

“Ik zal mijn opvolger waar nodig ondersteunen en ben ervan overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plek is.” Maar zover is het nog lang niet. Janssen blijft nog tot 8 januari 2023 aan als Vorst Marot en draagt na afloop van de prinseresepse de scepter definitief over aan zijn opvolger.

Janssen blijft als lid van de Wieze Raod verbonden aan De Marotte Zitterd. Welke commissie(s) hij gaat versterken is nog niet bekend.

Ander nieuws

Gerelateerde berichten