Even Voorstellen: Drie nieuwe leden voor Marotte Zitterd

Met Bart Janssen, Petro Willems en Joeri Kalkhoven heeft Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd drie nieuwe leden toegevoegd aan de Wieze Raod.

Het drietal werd vrijdagavond bij Rosa’s op de Markt officieel geïnstalleerd.

In dit artikel stellen we – voor zover het nodig is – de nieuwe Marotte aan u voor.

We beginnen bij de 43-jarige Bart Janssen, die zeker geen onbekende is de Sittardse Vastelaoveswereld. Janssen ging in 2004 als stadsprins Bart I voorop in de Zittesje Vastelaovend. De geboren en getogen Sittardenaar is samen met zijn geliefde partner Angelique. Samen met haar runt hij de bijzondere lunchroom Sjpassie aan de Paardestraat. Daarnaast werkt Bart ook nog als HRM Adviseur bij Defensie.

Bart krijgt enorm veel energie van de inzet die hij kan leveren aan verschillende Sittardse clubs. Zo is hij onder meer lid van Auwt Prinse Zitterd, Sjötterie St. Lambertus Broukzitterd en Femieje Biejein Geraap. Absolute hoogtepunten tijdens de Zittesje Vastelaovend zijn voor hem het lopen van de optochten met de Auwt Prinse en Femieje Biejein Geraap.

Als lid van de Wieze Raod maakt Bart zich de komende periode sterk voor het verder ontwikkelen van Marotte-evenementen in de activiteitencommissie. Zo is hij nauw betrokken bij de organisatie van de Alaaf-trap, Kènjer Carnivale en Appelsienesjmiete én het fonkelnieuwe evenement Vrunj van Vastelaovend’.

Wie Petro Willems zegt, denkt misschien gelijk aan het zangduo Gein Haor Baeter. Samen met Ed Geilen zongen zij elf carnavalsliedjes met als absolute hoogtepunt Veer zeen Zitterd waarmee ze in 2018 het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer wonnen. Petro is 55 jaar oud, woont in Sittard en is gelukkig getrouwd met Chantal. Hij is al 41 jaar lid van de Sjötterie St. Lambertus Broukzitterd waar hij ook Bart Janssen vergezeld. Petro gaat bij de Marotte voornamelijk de muziekcommissie versterken en wil vooral daar waar het nodig is zijn handen uit de mouwen steken om andere commissies te helpen. En dat allemaal onder zijn eigen motto: “Veer zeen de luuj die d’r veur zörrege dat get euverblif veur mörrege.”

De jongste nieuweling van de Marotte Zitterd is Joeri Kalkhoven, die helaas nog ontbreekt op de foto’s. Joeri is dertig jaar geleden geboren in Elsloo en woont nu samen met zijn partner Amy in Sittard. Met zijn eigen drumschool heeft hij van zijn hobby zijn werk weten te maken. Van het muzikaal opleiden van sjnaake krijgt hij energie en naast zijn werk is hij ook nog lid van Stichting Amplify en BigBendBeeg.

Joeri heeft een aantal uitgesproken hoogtepunten in de Zittesje Vastelaovend. Zo heeft hij er samen met zijn vader een traditie van gemaakt om jaarlijks te gaan kijken naar uitrijden van de praalwagens in de Optochhal. Ook staat voor hem het jaar dat zijn neef Thierry Dirkx stadsprins was in zijn geheugen gegrift. “Als rechterhand van Thierry mocht ik alles van dichtbij mee maken en ik zal de optocht van 2022 dan ook nooit vergeten. Het moment dat we met de prinsenwagen de Haspelsestraat opreden richting de binnenstad vergeet ik nooit meer.

Joeri is al enkele jaren actief binnen de muziekcommissie van De Marotte Zitterd en blijft die ook de komende periode versterken. Zijn speerpunten zijn om het ZVK nog meer te laten leven in Sittard. Hij wil een nieuw jong publiek proberen aan te boren dat zich meer gaat interesseren voor de liedjeswedstrijd. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat de Sittardse carnavalsmuziek een moderne ontwikkeling doormaakt en tegelijkertijd de traditionele Sittardse muziek behouden blijft. Bij deze een oproep: mocht je een idee hebben, maar weet je niet hoe je een liedje moet maken? Spreek Joeri aan en hij helpt je graag op weg!

Ander nieuws