Marotte Zitterd benoemt Jan Schaekens en Jan Janssen tot Ridder in de Orde van de Pappegey

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft zaterdagavond tijdens een uitverkochte Plök- en Vaerezitting Jan Schaekens en voormalig stadsprins Jan Janssen benoemd tot Ridder in de Orde van de Pappegey.

Normaliter wordt er jaarlijks maar één Ridder benoemd, maar Vorst Marot Joep I verraste alles en iedereen door nog een tweede telegram voor te lezen.

Als eerste viel de eer te beurt aan Jan Schaekens. Hij is fervent deelnemer van de grote optocht en draagt het Vastelaovesvirus ook graag over aan de jeugd. Zo is hij samen met het Optoch Kommitee Zitterd mede oprichter van het ‘Kerkesprojek’, waarbij tientallen jongeren sinds 2015 kennismaken met de eerste facetten van het waageboewe in de optochthal. Bovendien is Jan ook op Vastelaovesdaensdig present als Appelesienesjmieter.

Ook gingen de handen op elkaar voor Jan Janssen. Hij ging in 1975 als stadsprins voorop in de Sittardse carnaval en was in de periode tussen 1978 tot 1984 lid van De Marotte Zitterd. Daarnaast vervulde hij eind jaren tachtig de voorzittersfunctie van de Galabal-commissie. Tussen 1993 en 1998 sloeg hij ook nog met de voorzittershamer bij de Auwt Prinse. Janssen kenmerkt zich door altijd bereid te zijn om de handen uit de mouwen te steken voor de Zittesje Vastelaovend en bovenal is hij carnavalsvierder in hart en nieren.

Ander nieuws