Marotte Zitterd hakt knoop door: geen stadsprins in 2021-2022

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft besloten geen stadsprins uit te roepen in het seizoen 2021-2022.

Dat besluit is genomen na de coronapersconferentie van vrijdag. Enkele versoepelingen zijn doorgevoerd, maar de uitkomst van deze persconferentie biedt de stadscarnavalsvereniging weinig perspectief voor een waardig restant van het seizoen. Iets dat de Wieze Raod essentieel vond bij de overweging om toch een nieuwe stadsprins uit te roepen.

Zoals reeds in eerdere berichtgeving bekend is gemaakt, kijkt de Marotte Zitterd ook naar wat wel kan. Zo zal op 12 februari een livestream te zien zijn, waarbij een aantal fonkelnieuwe dingen aan bod komt. Op deze datum onthult De Marotte Zitterd namelijk haar nieuwe logo. Daarnaast zal de Marotte Sjlaager van 2021-2022 gepresenteerd worden met videoclip. De nieuwe Sjlaager De Zittesje Geis is geschreven door Guus Steinen, Sjohn Smeets en Thei Wessels. Bovendien wordt tijdens deze livestream de nieuwe Ridder in de Orde van de Pappegey uitgeroepen en tot slot zal de huidige stadsprins Thierry I worden geplukt.

Wat betreft het verdere verloop van het seizoen is besloten om Kanon van ’t Balkon onder voorbehoud door te laten gaan. Echter zal dit evenement wel in een afgeslankte en mogelijk alternatieve vorm plaatsvinden.

Ander nieuws