Marotte Zitterd opent inschrijving Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer

De inschrijving voor het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer is geopend. Het reglement en de inschrijfformulieren zijn te downloaden op de website van De Marotte Zitterd.

De stadscarnavalsvereniging heeft besloten om de liedjeswedstrijd in een nieuw jasje te steken. Zo zal de komende editie van het ZVK niet plaatsvinden tijdens het Sint Rosa Festival. De finale wordt verplaatst naar medio september.

Daarnaast wordt er prioriteit gesteld om de drempel voor jonge deelnemers te verlagen. Zo kunnen jongere Marottinnekes en Marotte die met ideeën rondlopen, maar niet genoeg kennis van zaken hebben, hulp zoeken bij de muziekcommissie van De Marotte Zitterd. Deze commissie biedt hen de helpende hand om samen het idee uit te werken, zodat ook zij kunnen deelnemen aan het ZVK.

Evenals bij de vorige editie wordt uit de deelnemende finalisten een top drie gekozen. De winnaar ontvangt de Thei Hunnekens Wisseltrofee en mag net als de runner up en de nummer drie optreden op evenementen als de Alaaft-trap en Kanón van ’t Balkón. De top 3 verschijnt samen met het jaarlijkse Kènjerleidje en Tienerleidje op een cd. Ook publiceert De Marotte Zitterd de liedjes op online streamingsdiensten als Spotify.

De sluitingsdatum van het ZVK is 15 juni 2023. De exacte datum, tijdstip en locatie van de finale worden op korte termijn gecommuniceerd op de website en sociale media van De Marotte Zitterd.

Ander nieuws